Brúnó története

Ez az aranylelkű keverék kutya 2008 nyarán került hozzánk. Juli abban az időben rendszeresen járt Telkibe, amikor egyik nap meglátta őt az út szélén a Pilisjászfalu és Tinnye között kanyargó, keskeny út szélén. Megpróbálta őt megfogni, de félénkségében ugatva elmenekült előle. 

Hazafelé menet rémülten állapította meg, hogy mozdulatlanul fekszik az út szélén, de alaposabban szemügyre véve nagy kő esett a szívéről, amikor látta, hogy csak alszik. Itthon Gyurival megbeszélték, hogy este megpróbálják őt becserkészni. Amikor odaértek, már valaki hívogatta, aki már napok óta azon az útszakaszon látta őt barangolni oda-vissza és ő is hazavitte volna, mert úgy gondolta, hogy egy tehenészetben jó szolgálatot tehetett volna. Azonban sem ő, sem Gyuriék nem jártunk sikerrel.

Szomorú szívvel hagyták magára sokadik éjszakára a nagytestű, félénk kutyát.

Sok napra rá Juli újból Telki felé vette az útját, amikor Pilisjászfalu elején a kutya az út közepén feküdt és látta, amint kamionok kerülgetik őt. Ekkor segítséget kért a közeli pékségben dolgozó úrtól és így befektették a kocsi hátsó ülésére. Ez az úr mesélte, hogy kb. 10 nappal azelőtt látta, amint valaki ezt a kutyát egy nagy fekete dzsipből kidobta. Azóta itt kóborol fel és alá, várja a „szerető” gazdit.

Itthon elvégeztük a legszükségesebb egészségügyi elővigyázatosságokat, több mint 100 kullancsot szedtünk ki belőle, ereje igencsak fogytán volt. Szép lassan megerősödött, hozzánk szokott, megbarátkozott az itt élő kisállatokkal, jó őrzője lett a házunknak, most pedig az egyik leghálásabb és leghűségesebb társunk.
 

További információk

  • Név: Brúnó
  • Fajta: keverék kutya
  • Neme: kan
  • Születési év: kb. 2006

Képgaléria

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Túlélőink

Keresés