Happy története

Helló, az én nevem Happy. A gazdáim munkájuk mellett nagyon szeretik az állatokat, ők éltetnek minket – ha baj van, mindig mellettünk állnak. Én számos szárnyassal és négylábúval élek most együtt: csacsik, cicák, pipik, nyuszik, kecskék, papagájok, valamint egy görény is a barátom.

Sajnos egy baleset folytán lebénultam, két hátsó lábamat már lassan két éve nem tudom használni az azt követő gerincműtét óta. Gazdijaim nagyon sokat törődtek velem, mindenhová cipeltek, még hidroterápiás és akupunktúrás kezelésekre is. De hiába, majd hosszú utánjárás eredményeképpen beszereztek nekem egy kerekes széket külföldről, mert látták, hogy nagyon el vagyok keseredve és nem értettem, miért nem tudok a Maszat után kiszaladni a kapuhoz üdvözölni őket, amikor hazajönnek. Időközben megtudták, hogy számos sorstársam él még Magyarországon, akik nem jutnak ilyen szerkezethez, és a gazdijaik elkeseredetten keresik a megoldást.

Most meg úgy döntöttek, hogy megpróbálnak segíteni a hasonló sorsra jutott kutyatársaimnak. Üzenem mindenkinek, hogy így megint szép az élet, tudok futni, forogni, megtanultam tolatni is és könnyűszerrel el tudom végezni a dolgomat.

Szerintem nincs a világon olyan kutya, amelyik ne fogadná el a kerekes széket. Én 15 perc alatt megtanultam vele közlekedni, de bevallom, az éles kanyarok sebességének és a kerekes szék szélességének felbecsléséhez kicsit több időre volt szükségem. Egy hónap után már úgy használtam a kerekes széket, mintha saját részem lenne, már alig várom most is, hogy rám adja a gazdim. Már azt is tudom, hogy tolatni kell, ha beleakadok valamibe. A gazdijaim eleinte felkötötték a két hátsó lábamat, hogy ne húzzam azokat a földön, de már olyan ügyes vagyok, hogy egy kicsit fel tudom emelni a lábamat és nem koptatom le az ujjaimat. Az sem okozott különleges problémát, hogy a jelöléseknél nem emelem fel a lábamat. Lógó lábakkal is megy, nem kell erőltetni. A nagy dolgokat pedig minden nehézség nélkül el tudom végezni, olyan ügyesen alakították ki a hátsó hámot.

Nekünk, kutyusoknak naponta elég sok mozgásra van szükségünk. Ha a mozgásban korlátozva vagyunk, (pl. bénulás, egyéb gerincproblémák, csípő vagy hátsó mancs sérülése), elernyednek az izmaink és ez az általános egészségünk rovására megy. Nem beszélve a súlyos depresszióról, ami engem is kerülgetett.

Kedvenc kiskutyánk életét 3 és fél évvel hosszabbítottuk meg ezzel a megoldással, 2008-ban hagyott el minket 12 éves korában.

További információk

  • Név: Happy
  • Fajta: uszkár kutya
  • Neme: kan
  • Születési év: 2006

Képgaléria

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Túlélőink

Keresés